Za Piešťanmi išiel rýchlosťou 153 km/h

Policajti z Trnavského kraja si v utorok 23. júla preverili vodičov na cestách v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany. Počas štvorhodinovej akcie, ktorá začala o 14.00 h, zistili na 72 priestupkov v doprave.

„Najčastejšie išlo o prekročenie maximálne povolenej rýchlosti v obci a mimo nej. Viac ako polovica vodičov, t. j. 38 prekročila rýchlosť jazdy, ďalších 10 vodičov počas jazdy telefonovalo a 9 nebolo riadne pripútaných bezpečnostným pásom,“ informovala hovorkyňa polícia Mária Linkešová.

V úseku za Piešťanmi mimo obce, kde je stanovená maximálna rýchlosť 90 km/h, namerali jednému vodičovi z okresu Piešťany rýchlosť až 153 km/h.

„Alkohol za volantom zistili policajti v dvoch prípadoch u cyklistov, jeden mal 0,36 mg/l a druhý 0,61 mg/l alkoholu v dychu. V jednom prípade namerali alkohol aj vodičovi  auta. Pri orientačnej dychovej skúške mu zistili najskôr 0,36 mg/l a pri opakovanej bola hodnota ešte vyššia a to 0,41 mg/l,“ dodala hovorkyňa.

Trom vodičom museli policajti zadržať tabuľky s evidenčným číslom pre zlý technický stav.

Polícia podľa Márie Linkešovej eviduje v okrese Trnava od začiatku roka 6 tragických nehôd, pri ktorých došlo o život 7 osôb. Tieto nehody boli zapríčinené vodičmi aj z dôvodu neprimeranej rýchlosti.

„Situácia na cestách v Trnavskom kraji nie je priaznivá a preto polícia bude v podobných akciách pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch,“ uzavrela hovorkyňa.

Text a foto: KR PZ Trnava