Za nehodami bola únava aj alkohol

Trnavskí policajti boli včera privolaní hneď k dvom vážnym dopravným nehodám. Pri prvej z nich sa ťažko zranilo aj dieťa.

Nehoda sa stala v utorok podvečer na rýchlostnej ceste R1. Honda CR-V prišla z nezistených príčin z pravého jazdného pruhu do odbočovacieho pruhu na obec Vlčkovce. Narazila do dopravného značenia a potom do betónového základu protihlukovej steny.

„Pri nehode sa ťažko zranila vodička auta a 7-ročná spolujazdkyňa, ktorá sedela na zadných sedadlách. Obe Bratislavčanky boli prevezené do nemocnice. Polícia alkohol u ženy nezistila,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Pri ďalšej včerajšej nehode však policajti 38-ročnému Bratislavčanovi namerali 3,31 promile. Pri cúvaní v obci Vlčkovce poškodil dve zaparkované vozidlá. Našťastie nikoho nezranil. „Polícia podrobila vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna. Policajti mu namerali 1,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,31 promile. 38 ročný vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a polícia preveruje aj okolnosti, za ktorých došlo k užívaniu motorového vozidla. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informovala hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava

Inzercia