Z peňazí pre televíziu chcú postaviť parkovisko


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
2
Inzercia

V rozpočtovej položke na propagáciu mesta prostredníctvom televízneho vysielania nezostalo po včerajšom zastupiteľstve takmer nič. Samospráva bude z týchto peňazí financovať parkovisko, pri športovej hale, ktorú neďaleko futbalového štadióna stavia súkromný investor.

Tá bude určená najmä pre potreby ženského basketbalového tímu Piešťanské Čajky, ale útočisko v nej môžu nájsť aj iné halové športy. Mesto sa zmluvne zaviazalo, že investorovi pomôže s výstavbou parkovacích miest. Halu by malo po jej dokončení prevádzkovať. Bez parkoviska by nemohla byť skolaudovaná.

Radnica chcela výstavbu parkovacích miest v hodnote 100-tisíc eur financovať z prostriedkov určených na výstavbu plaveckého centra, ale poslanci včera rozhodli inak. Na tento účel presunuli sumu 50-tisíc eur z rozpočtovej položky Propagácia mesta prostredníctvom regionálneho televízneho vysielania, v ktorej bolo necelých 52-tisíc eur. Ďalších 10-tisíc eur zobrali z položky Propagácia mesta prostredníctvom MsÚ.

Návrh na tieto zmeny v rozpočte podal Jozef Malík z iniciatívy Spoločne pre Piešťany. Jeho kolega Tomáš Hudcovič v diskusii uviedol, že najsilnejší poslanecký klub nechce rozpustiť peniaze na kúpalisko: „Budeme ich potrebovať na riešenie plávania.“

„Momentálne by sme nemali limitovať regionálnu televíziu, lebo regionálne televízie vždy dostávali podporu zo strany mesta, pokiaľ chceli prežiť,“ reagoval na zmenu rozpočtu primátor Miloš Tamajka.

Viceprimátor Michal Hynek upozornil, že aktuálne nemá radnica platnú zmluvu so žiadnou televíziou, ale pripravuje verejné obstarávanie. Samospráva doteraz prispievala na prevádzku TV Karpaty, ktorá zabezpečuje reportáže aj z mestského zastupiteľstva a záznamy rokovaní sú dostupné v archíve na jej web stránke.

Priamy prenos zo zastupiteľstiev vysiela prostredníctvom internetu aj digitálneho terestriálneho vysielania Piešťany TV. Túto službu poskytuje samospráve zdarma a takisto sprístupňuje archív.

Podľa prednostky mestského úradu Dáši Rehákovej, radnica nemôže vyhlásiť verejné obstarávanie na televízne služby, pokiaľ na to nemá peniaze v rozpočte.

Športová hala pri futbalovom štadióne má byť dokončená v druhej polovici tohto roka.

DOPLNENÉ (13. februára o 16.45 h): „Televízia bude v súčasnosti analyzovať situáciu a zvážime všetky možnosti financovania a pokračovania vysielania v piešťanskom regióne. Televízia Karpaty šíri nekódovaný digitálny signál a v Piešťanoch ho môže každý občan chytiť aj na indorovu (bytovú) anténu cez settobox bez žiadnych poplatkov. Takéto pokrytie zabezpečuje technologickým zariadeným na Červenej veži, čo však aj znamená, že nie je možné sa zbaliť a odísť, takže spravíme všetko pre to, aby sme našli cestu financovania televízie či už formou investora a alternatívnych obchodných aktivít a tak zabezpečili pôsobenie v tomto regióne,“ reagoval na včerajšie rozhodnutie mestského zastupiteľstva riaditeľ TV Karpaty Peter Karcol. Celé jeho stanovisko nájdete na tu.

Poslanci menili mestský rozpočet na tento rok aj v ďalších položkách. O týchto zmenách budeme informovať v nasledujúcich článkoch.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia