Vyhlásili osobnosti Piešťan za rok 2017

Samospráva ocenila ľudí, ktorí robia dobré meno mestu Piešťany v rôznych oblastiach. Ceny im odovzdali v sobotu 12. mája počas galavečera v Dome umenia.

Za aktivity v sociálnej, humanitárnej a charitatívnej oblasti udelila radnica ocenenie Jozefovi Mikušovi, ktorý sa ujal malého chlapca, keď ho opustila matka. Napriek tomu, že nie sú v príbuzenskom vzťahu, dieťaťu vytvoril stabilné a harmonické prostredie.

Osobnosťou v environmentálnej oblasti je Ľubomíra Baleková z Útulku Piešťany – regionálneho centra Slobody zvierat. Pomoci zvieratám sa venuje už dlhé roky a ocenenie dostala za celospoločenský význam svojej práce.

Za prínos ku kultúrno-spoločenskému dianiu v Piešťanoch, ako i publikačnú činnosť bolo ocenenie udelené Kornelovi Duffekovi in memoriam. Hudobný pedagóg, ochranca prírody, znalec umenia a dlhoročný šéfredaktor časopisu Revue Piešťany Kornel Duffek zomrel v januári vo veku nedožitých 80 rokov.

Kultúrnou osobnosťou roka 2017 sa stal Ján Procházka, dirigent a umelecký vedúci speváckeho zboru Coro Laudamus. Radnica ho ocenila za prezentáciu mesta Piešťany na koncertoch doma aj v zahraničí.

Titul Filantrop roka 2017 získal Ján Horňák, organizátor prehliadok historických vozidiel – Zlaté stuhy. Jedno z najvýznamnejších piešťanských podujatí usporadúva každý rok aj napriek neľahkým podmienkam.

Zo športovej oblasti samospráva ocenila za trénerskú prácu Annamáriu Halmovú, ktorá trénuje mladých atlétov z TJ Družba Piešťany.

Športovcom roka sa stal futbalista Jozef Glos, o tomto ocenení rozhodlo anketové hlasovanie. Medzi juniormi uspela plavkyňa Sára Nieplová a za najúspešnejšiu dospelú športovkyňu vyhlásili tenistku Magdalénu Rybárikovú.

Najlepším športovým kolektívom sú opäť Piešťanské Čajky. Druhú priečku obsadili družstvá mužov a žien TK Kúpele Piešťany a tretiu atletický klub TJ Družba Piešťany.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič