Vydajte sa po ich stopách lovcov mamutov

Ďalšia z tvorivých dielní Mestského kultúrneho strediska mesta Piešťany zo série EDU.pn sa bude venovať historickému osídľovaniu územia Piešťan a jeho okolia. Vzdelávací workshop má názov Po stopách pravekých lovcov v okolí Piešťan. Uskutoční sa v sobotu 7. augusta. Vstup je voľný.

Podujatie určené najmä rodinám s deťmi sa sa začne o 14.30 h v priestoroch Balneologického múzea Imricha Wintera. Prednášku o stopách pravekých lovcov v okolí Piešťan povedie riaditeľ múzea Vladimír Krupa. Účastníkom predstaví vzácne exponáty z obdobia lovcov mamutov, ktoré našli a zakonzervovali odborníci z Balneologického múzea Imricha Wintera. Jeden z posledných takýchto nálezov pochádza z Ratnoviec a má asi 22-tisíc rokov. Ide o mamutí kel (na titulnej snímke ho odborne ošetruje Tomáš Mlynský).

Po prehliadke artefaktov sa účastníci zahrajú na pátraciu archeologickú akciu, ktorá povedie od budovy múzea cez mestský park až do areálu Prírodného kina. Tam si vyrobia vlastné sošky z bieleho mydla. Materiál zabezpečia organizátori.

Vstup na podujatie je voľný, kvôli obmedzenej kapacite je však dobré sa vopred prihlásiť e-mailom na linda.blahova@msks-piestany.sk.

EDU.pn je vzdelávací formát Mestského kultúrneho strediska Piešťany zameraný na aktívne sprostredkovanie regionálnej histórie prostredníctvom tvorivých dielní, odborných prednášok a výtvarných kurzov. Každá z dielní prebieha vždy v sobotu raz do mesiaca.

Ďalší workshop s názvom Dozorca a väzeň sa uskutoční 18. septembra o 14:30 v priestoroch Malej scény MsKS. Bude sa venovať komiksovej tvorbe Jozefa Babušeka a súčasnému vzťahu textu a obrazu. Prednášku povedie výtvarník a pedagóg Roman Gajdoš.

Projekt EDU.pn je podporený z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.

Zdroj: MsKS Piešťany
Ilustr. obrázok: Balneologické múzeum I. Wintera