Vrbovské Vetry pozvali legendárnych Stromboli

V sobotu 15. júla sa vo Vrbovom uskutoční už 11. ročník Vrbovských Vetrov. Presne o 13:14 program otvorí organizátor festivalu Braňo Jobus a zároveň pokrstí už štvrtý album svojho sólového projekty Abusus.

Hneď po ňom bude pódium patriť skvelej partičke Saténové Ruky, ocenenej napríklad aj cenou Radio Head Award za najlepší album roka. Nasleduje projekt Talent Transport, ktorého hlavnou postavou je Vladislav Slnko Šarišský. Spolu s Kubom Ursínym a Dorotou Nvotovou zahrajú skladby z muzikálu Peter a Lucia, ktorý jeho autor Dežo Ursíny bohužiaľ už nestihol osobne zrealizovať.

Ďalším v poradí bude vystúpenie domácich Vrbovských Víťazov, počas ktorého prebehne aj klasické otvorenie a súčasné zatvorenie festivalu, či krst knižnej novinky Branislava Jobusa Žubrienky Inštalatérky.

Samozrejmosťou budú aj tradičné „športové“ disciplíny ako dostihy na húpacích konoch Velká Vrbovská, plastová megalukostrelba, či automobilové preteky Formula Nula.

Podvečer už bude patriť festivalovej klasike Chikilikitua, po ktorých nastúpi jedna z najpopulárnejších slovenských alternatívnych kapiel Billy Barman.

Potom už pódium obsadí lahôdka tohtoročných Vetrov, česká legenda Stromboli so skvelou Bárou Basikovou a Michalom Pavlíčkom.

Po nich publikum roztancuje česká reggae legenda Švihadlo a záver festivalu bude patriť skvelému blues zvolenských ZVA 12-28 Band.

Ako každý rok sa návštevníci môžu tešiť aj na veľmi zaujímavé nezverejnené prekvapenia.

Text: Tlačová správa Foto: Martin Palkovič