Vrbovské Vetry: Braňo Jobus predstaví nové knihy, CD aj animovanú detektívku

Už onedlho sa už desiatykrát otvoria brány festivalu Vrbovské Vetry. Aj tentoraz organizátori ponúkajú veľké mená. Podujatie začína v sobotu 16. júla o 13.14 h.

Lahôdkou pre hudobných fajnšmekrov bude nesporne vystúpenie Pražského Výběru v pôvodnej zostave, ktoré bude jedinou možnosťou zažiť túto legendu na Slovensku, podobne ako koncert ďalšej veľkej českej legendy Jasná Páka s Davidom Kollerom za bicími.

Festival rozosmejú domáci Vrbovskí Víťazi a roztancuje výnimočné reggae zoskupenie Medial Banana. Nebude chýbať ani Slobodná Európa, Karpatské Chrbáty, basgitarový virtuóz Juraj Griglák, či Chikiliki-tua so svojimi Projektami, ktoré budú tentokrát útočiť na bránice festivalníkov časovo neobmedzene, na konci programu.

Neuveriteľne plodný organizátor festivalu Braňo Jobus pokrstí tentokrát až dve knihy Zvon a Tajná správa a svoju CD novinku Jobus Pubertus. Do života ich uvedie zvuk pre túto príležitosť špeciálne odliateho 50 kilogramového bronzového zvona s vyobrazením samotného pána preccedu Húpacého Kona.

Okrem klasických vrbovských disciplín z dielne Pána Brata ako sú Dostihy na húpacích konoch, či Formula Nula budú súčasťou sprievodného programu na novinky – Plastová Megalukostrelba.

V predvečer hlavného programu bude mať vo Vrbovom premiéru prvá, pilotná časť animovaného rozprávkového seriálu Komisár Mrodge, vytvoreného podľa knihy Braňa Jobusa (do seriálu urobil aj hudbu a nahovoril hlavnú postavu) v réžii excelentného Jakuba Kronera (Lokal TV).

V priebehu tohto týždňa bude na webe voľne sprístupnený skvelý  film renomovaného dokumentaristu Mira Rema Vrbovský Veter. Ak niekto náhodou na Vetroch ešte nebol, môže si ho pozrieť, aby vedel do čoho ide. Link na tento film, aj ďalšie informácie o ďalších interpretoch a všetkých detailoch nájdete na www.vrbovskevetry.sk

Text: Tlačová správa