Vrbové: Opäť horel príbytok známeho zberača Toréza

Vrbovčan, ktorý sa preslávil záchranou bankomatu, bol pri požiari zranený. Sanitka ho odviezla s popálenou rukou. Mesto mu chce pomôcť.

Príbytok, v ktorom aktuálne žil Anton Bielka prezývaný Toréz iba sám, zachvátil oheň dnes ráno. Piešťanskí hasiči prišli na miesto okolo 7.00 h a o dve hodiny neskôr s ohňom ešte stále bojovali. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je zrejmá, pravdepodobne ho však spôsobil obyvateľ domu neopatrnou manipuláciou s ohňom alebo vykurovacím zariadením.

Antona Bielku odviezli do nemocnice s popálenou rukou. Podľa viceprimátora Štefana Kubíka vyhorel tento Vrbovčan už asi tretíkrát. Muž totiž zbiera rozmanitý odpad a iné materiály, ktoré sa pri jeho neopatrnosti chytia ľahko horieť. „Nechce prijať pomoc, je to jeho spôsob života,“ hovorí viceprimátor.

Dom, v ktorom na Beňovského ulici býva, patrí mestu. Všetky záväzky voči samospráve má vyrovnané. Pracovníčka mestského úradu mu dokonca zabezpečila obedy, ktoré si sám platí. Vzdať sa svojej zberačskej vášne však nechce.

Toréz sa po celom Slovensku preslávil pred piatimi rokmi, keď krikom odplašil mužov v kuklách, ktorí chceli v noci vykradnúť bankomat. Ako odmenu vtedy dostal 1 000 eur.

MP_02-17-15_2149 MP_02-17-15_2150 MP_02-17-15_2174 MP_02-17-15_2179

Text a foto: Martin Palkovič