Vrbové: Motocyklista nafúkal 2,83 promile

Počas mimoriadneho štátneho sviatku pri príležitosti stého výročia prijatia Martinskej deklarácie zastavili policajti v Trnavskom kraji troch vodičov, ktorí mali pozitívne skúšky na alkohol.

Najviac nafúkal motocyklista z okresu Karviná, ktorý podvečer jazdil po Vrbovom bez prilby. „Po zastavení a skontrolovaní bola u neho vykonaná aj dychová skúška na alkohol.  30 ročný motocyklista z okresu Karviná z Českej republiky nafúkal pri prvej dychovej skúške po prepočte 2,23 promile a pri druhej dokonca až 2,83 promile,“ informovala hovorkyňa polície Martine Kredatusová.

Ráno zastavili policajti Hlohovčana, ktorý počas šoférovania telefonoval. Následne  48-ročného muža policajti skontrolovali a podrobili aj dychovej skúške na alkohol. Prístroj nameral 0,54 mg, čo je v prepočte 1,13 promile alkoholu.

Na Záhorí šoféroval 67-ročný Bratislavčan napriek tomu, že mal zadržaný vodičský preukaz a zákaz viesť motorové vozidlá. Dychovou skúškou aj jemu zistili požitie alkoholu, pričom prístroj mu nameral v prepočte 2,52 promile.

„Polícia apeluje na vodičov, aby sa správali zodpovedne a nesadali za volant pod vplyvom alkoholu či iných návykových látok. Nemusia byť nebezpečenstvom len pre seba, sú hrozbou aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky, ktorí môžu doplatiť na nezodpovednosť iných,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava