Vrbovčan bez vodičáku narazil a odmietol fúkať, hrozí mu rok basy

Polícia obvinila muža, ktorý ako nevodič spôsobil dopravnú nehodu a navyše sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Po nehode ho zadržal majiteľ auta, do ktorého narazil.

K nehode došlo v piatok 7. októbra krátko pred polnocou v obci Drahovce. Muž (34 r.)  Vrbového sedel za volantom auta Renault Scenic a smeroval od Bratislavskej ulice k železničnému podchodu. S autom prešiel do protismeru a prednou časťou narazil do odstaveného BMW 320 coupe.

Jeho majiteľ práve stál pri aute. Vinník nehody mu povedal, že privolá políciu, ale pokúsil sa ujsť. Po chvíli ho ho však majiteľ poškodeného auta obmedzil na osobnej slobode a odovzdal privolanej policajnej hliadke. Policajti ho vyzvali, aby sa podrobil orientačnej dychovej skúške na alkohol. Vrbovčan však odmietol dychovú skúšku aj odber krvi.

Preto ho zadržali a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Lustráciou navyše zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. V tzv. super rýchlom konaní ho obvinili a spis predložili na rozhodnutie o vine a treste prokurátorovi a sudcovi.

V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok. Škodu na BMW vyčíslili na 1 000 eur.

Zdroj: KR PZ Trnava