Vodič núdzovo zastal na diaľnici, narazil doňho kamión

Vodič z piešťanského okresu musel pre poruchu zastaviť svoje auto, kamionista si ho zrejme nevšimol.

Polícia bola dnes skoro ráno privolaná k vážnej dopravnej nehode na diaľnici D1 v smere z Bratislavy. Asi 4 km pred odbočkou na Trnavu došlo k zrážke kamiónu do zadnej časti dodávky Renault Master.

„28-ročný vodič z okresu Piešťany musel núdzovo pre poruchu zastaviť na pravom okraji cesty a zostal v sedieť v kabíne auta. Vzápätí, čo požiadal o pomoc, došlo k stretu do bočnej časti auta,“ uviedla hovorkyňa polície Mária Linkešová.

Nárazom došlo k vymršteniu vodiča z kabíny auta a podľa prvotných informácií mal utrpieť viaceré zranenia. Po prevezení do nemocnice zatiaľ neboli potvrdené vážne zranenia, vodič komunikuje a podľa predbežných výsledkov pôjde skôr o ľahšie zranenia. Druhý, 58 ročný vodič, z okr. Malacky sa nezranil.

Polícia vykonala u oboch vodičov dychové skúšky na alkohol, ktoré boli negatívne. Na mieste nehody bol prizvaný znalec z odboru cestná doprava. Príčinou nehody bola pravdepodobne nepozornosť zo strany vodiča kamiónu.  Škodu na vozidlách odhadujú na 70000 eur.

„Polícia apeluje na vodičov, aby sa na jazdu maximálne sústredili a tiež dodržiavali bezpečnú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred nimi. Zákon hovorí, že bezpečná vzdialenosť je minimálne taká vzdialenosť, ktorú vozidlo prejde za dve sekundy; pri väčších vozidlách ide o vzdialenosť, ktorú prejde za tri sekundy. Zastavenie a státie na inom mieste než na mieste označenom ako parkovisko je zakázané s výnimkou núdzového státia, keď vozidlo musí stáť na krajnici, a ak to nie je možné, na vozovke, pričom také vozidlo musí vodič vždy označiť ako prekážku cestnej premávky,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava