Vo Vrbovom začína Festival Mórica Beňovského

Collegium Wartberg a Slovak Double Bass Club o.z. v spolupráci Mesto Vrbové sú zakladateľmi nového hudobného podujatia Festival Móric Beňovský, ktoré prinesie do mesta pod šikmou vežou novú vlnu hudobného portfólia s garanciou najvyššej kvality. Garantom sú známe osobnosti hudobnej scény na Slovenskej i v Európe.

Prvý koncert v rámci Festivalu Móric Beňovský začína sa uskutoční v nedeľu 18. februára v kostole sv. Gorazda. Začína o 19.00. Dielo J. Haydna Sedem posledných slov bude interpretovať Collegium Wartberg.

Ďalšie koncerty sú naplánované na apríl, jún, október a december.

Výberom programov chce festival osloviť čo najširšie publikum. Nezanedbateľným faktom kvalitnej hudby je, že pozdvihuje a polepšuje ducha človeka. Ďalším cieľom festivalu bude aj sociálny pohľad na súčasný stav spoločnosti, ktorý bude osou s konkrétnym cieľom.

Móric Beňovský, ako najznámejšia osobnosť mesta Vrbové, je symbolom odvahy a vytrvalosti v každom nečase spoločnosti. Pre organizátorov je kultúrne a spoločensky vyspelou osobnosťou. Život dobrodruha doby je aj paralelou umelca a herca na scéne.

Redakciu portálu zpiešťan.sk informoval organizátor festivalu Ján Krigovský.