Vo Váhu sa utopil 33-ročný muž. Nepodceňujte rieky, upozorňuje polícia

Hlohovskí policajti vyšetrujú okolnosti utopenia 33-ročného muža, z obce Hrnčiarovce nad Parnou ako prečin usmrtenia.

„Trojica kamarátov sa v sobotu poobede rozhodla splaviť Váh. Nasadli do nafukovacieho člnu a pri prejazde pereje pri Drahovskom kanáli, v časti zvanej Hrčák, nezvládli riadenie a s kajakom sa prevrhli do vody,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Dvom mužom sa podarilo z vody dostať a privolať pomoc. Tretí však prišiel o život. Podľa polície mal iba jeden z trojice mužov v člne záchrannú vestu.

„Na mieste zasahovali hasiči a policajti, ktorým sa utopenú osobu podarilo, neďaleko železničného mosta pri Hlohovci, vypátrať. Policajti podrobili dvoch mužov dychovým skúškam na alkohol, ktoré boli v oboch prípadoch pozitívne. Či bol aj ich kamarát pod vplyvom alkoholu, ukáže nariadená pitva,“ uvádza ďalej polícia s tým, že počas tohto leta ide už o druhú obeť na rieke Váh.

„Upozorňujeme všetkých, ktorí sa chcú schladiť, aby nepodceňovali rieky a vodné toky. Aj keď na prvý pohľad môže ísť o stojaté vody, spodné prúdy a rýchlejšie pereje môžu aj plavcov prekvapiť a stiahnuť pod vodu. Osoby môžu začať panikáriť a situáciu vo vode nezvládnu,“ varuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.