Vnútroblok na Teplickej ulici obnovia za 200-tisíc eur

Vo verejných priestoroch sídliska, ktoré má približne 1 200 obyvateľov, vzniknú dve centrá určené na oddych a socializáciu ľudí rôznych vekových kategórií.

Mesto Piešťany získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu dotáciu vo výške 192-tisíc eur na obnovu vnútrobloku sídliska na Teplickej ulici. Na realizácii projektu sa bude samospráva podieľať sumou 10-tisíc eur.

„Rekonštrukciou vnútrobloku na Teplickej ulici by sme chceli zabezpečiť premenu verejného priestoru na polyfunkčný, estetický a dlhodobo využívaný areál. Cieľom revitalizácie je zveľadenie spoločného priestoru a herných aktivít, obnovenie priestoru pre hry detí školského a predškolského veku v exteriéri,“ informoval Martin Ričány, hovorca Mestského úradu Piešťany.

Vzniknúť tam majú oddychové zóny s možnosťami stolovania aj pre ľudí s obmedzenou schopnosťou pohybu. Súčasťou projektu je aj rekonštrukcia existujúceho chodníka, doplnenie nových spevnených plôch, obnova zelene a výstavba pitnej fontánky a hmlovej brány.

„Táto lokalita bola pre obnovu zvolená z dôvodu, že sa nachádza priamo v centre mesta na sídlisku s cca 1 200 obyvateľmi. Tomuto priestoru sa dlhodobo nevenovala žiadna pozornosť a dlhší čas je len v stave údržby,“ doplnil hovorca radnice. Práce by sa podľa jeho slov mali začať na jeseň tohto roku alebo na jar roku 2023.

Zdroj: piestany.sk