Vlek v Ratnovskej zátoke sprístupnia aj počas tohto leta

Pre verejnosť bude otvorená iba športová časť areálu, kvôli ktorého nepovolenej prestavbe dostali prevádzkovatelia minulý rok vysokú pokutu.

Milovníci vodného lyžovania sa už v piatok 8. mája môžu tešiť na nové rozmiestnenie prekážok, ťažné lano aj unášače. „Otvárame iba športovú časť – v prevádzke bude vlek, shop a plážový volejbal,“ informujú prevádzkovatelia vodnolyžiarskeho areálu v Ratnovskej zátoke prostredníctvom facebookovej stránky Bearded Brothers WakeSoul.

Reštaurácia, plážový klub aj ostatné časti areálu zostávajú zatvorené, návštevníci budú mať napriek tomu možnosť občerstviť sa.

Začiatkom februára konateľ firmy Labonte Patrik Masár pre zpiešťan.sk uviedol, že chcú zlegalizovať všetky stavebné úpravy realizované v Ratnovskej zátoke.

Mesto Piešťany im vlani kvôli nepovolenej výstavbe udelilo pokutu vo výške 150-tisíc eur, v ktorej boli podľa hovorcu radnice Martina Ričányho zohľadnené aj škody na vtáctve a kvalite vody spôsobené počas letnej sezóny.

Okresný úrad Trnava na základe odvolania pokutu vrátil na nové konanie, samospráva mala o jej výške rozhodovať znovu. S otázkou, ako to dopadlo, sme dnes oslovili radnicu. Podrobnosti zverejníme po obdržaní odpovede.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič