VIDEO: Neplánovaný letecký deň? V Piešťanoch sa zastavili Flying Bulls

Pozornosť obyvateľov Piešťan a blízkych obcí upútala v piatok okolo poludnia štvorica lietadiel, ktoré predvádzali akrobatické kúsky. Letisko Piešťany informovalo, že sa tu zastavili formácia tímu Flying Bulls na strojoch Extra 300 XA42 (OPRAVA 22. mája o 8.40 h).

Festival letectva sa tento rok kvôli pandémii neuskutoční, ale ľudia môžu na piešťanskom nebi pomerne často sledovať rôzne zaujímavé lietadlá. V piatok 21. mája si mnohí všimli štvoricu lietadiel, ktoré často vystupujú na leteckých dňoch po celej Európe.

Letisko Piešťany oznámilo, že sa ide formáciu vo farbách značky Red Bull, ktorá má názov Flying Bulls. Zverejnilo tiež fotografie štyroch strojov XA42. Z dostupných informácií vyplýva, že nejde o žiadne plánované podujatie. Flying Bulls sa v Piešťanoch iba zastavili.

Stroje XA42 sú špeciálne upravené pre potreby tejto akrobatickej skupiny a „patria k najsilnejším strojom, aké je možné vo svete akrobatického letectva vidieť. Dosahujú rýchlosť 420 km za hodinu a pri zostavách dokážu vystúpať až do výšky 700 metrov,“ uvádza oficiálna web stránka Flyig Bulls Aerobatics Team.

Aké to je letieť v takomto lietadle si v piatok v Piešťanoch vyskúšala wakeskaterka Zuzana Vráblová.

Flyingbulls experience of life 🥰🥰🥰🙏🏼 Red Bull

Posted by Zuzana Vrablova on Friday, May 21, 2021

21.5.2021 sa na Letisko Piešťany – Piešťany Airport (PZY) zastavila formácia teamu Red Bulls s lietadlami Extra 300

Posted by Letisko Piešťany – Piešťany Airport (PZY) on Friday, May 21, 2021

Video: Pavol Jurák Text: Martin Palkovič Foto: Letisko Piešťany