Vianočná zbierka zamestnancov ON Semiconductor pomôže dvom desiatkam rodín

Rekordné množstvo potravín vyzbierali pred Vianocami zamestnanci spoločnosti ON Semiconductor Slovakia pre sociálne slabšie rodiny z Piešťan a okolia. Balíčky zostavené podľa potrieb konkrétnych ľudí rozdávajú aj s pomocou mestského úradu.

Odvtedy každý rok zamestnanci iniciujú zbierku a Mária Srnáková z oddelenia sociálnych a školských služieb im pomôže s výberom rodín. Potom zamestnanci spolu s ňou zavezú potraviny každej rodine domov.

Myšlienka organizovať vianočnú potravinovú zbierku prišla priamo od zamestnancov, odvtedy každý rok pomáhajú približne 20 rodinám. Tentoraz je však zozbierané množstvo potravín a drogérie rekordné.

„Prispievajú naši zamestnanci, buď individuálne alebo sa dohodnú na oddelení a spravia veľký nákup,“ hovorí spoluorganizátorka zbierky Katka Valková.

Zbierka obsahuje celé spektrum potravín – nosia múku, cukor, ryžu, olej, med, strukoviny, konzervy, orechy, sušené ovocie, ale aj zemiaky. Kažád rodina dostane jeden skutočne veľký vianočný nákup. Rodinám so špeciálnymi stravovacími potrebami prispejú aj formou poukazov.

„Tento rok sa prvýkrát pripojila aj naša bratislavská pobočka. V niektorých prípadoch prispievajú aj priatelia a rodiny zamestnancov, pretože sa im zapáčila táto myslienka,“ pokračuje spoluorganizátorka zbierky a dodáva: „Ide nám o to, aby sa ku konkrétnym ľudom z nášho blízkeho okolia dostala konkrétna pomoc. Záleží nám na osobnom adresnom prístupe a zachovaní diskrétnosti. V závere roka sa zamestnanci sami začnú pýtať na zbierku, čo je veľmi pozitívne a povzbudzujúce. Zdá sa, že z akcie sa stáva tradícia.“

Text a foto: Martin Palkovič