Prvú decembrovú sobotu si môžete užiť Vianočnú ARTU

V sobotu 3. decembra 2022 bude bývalá továreň na čokoládu a cukrovinky dýchať vianočnou atmosférou. Kultúrno-kreatívne centrum ARTA chystá celodenný program.

Predajcovia, darčeky, susedia, punč, vianočný tábor či bábkové detské divadlo, to všetko budete môcť zažiť prvú decembrovú sobotu v ARTE, ktorá organizuje pilotný ročník vianočného mecheche, ktoré spojí kreatívcov z ARTY, susedstvo a malých s veľkými.

Program:

10:00 – 18:00 / Predajný MARKET

Na predajnom markete si budete môcť nakúpiť darčeky pre najbližších nielen od ateliérnikov z ARTY, ale aj ďalších lokálnych producentov. Svoj stánok bude mať aj piešťanská Základná umelecká škola či noví ukrajinskí susedia.

Market sa bude konať v kultúrnom priestore na prízemí. / Vstup: dobrovoľná výška vstupného

15:30 Detské bábkové divadlo Morgonrock: Zlaté prasa

Pre čerta Kolofóna to budú prvé Vianoce hore na zemi. Už sa teší na všetky tie dobroty, o ktorých celý rok počúval: medovníčky, vanilkové rožky a salónky! Hneď ráno na Štedrý deň sa plánuje pustiť do medovníčkov, ale zabrzdia ho jeho priatelia Janko a Marienka.

Majú s medovníkmi svoje skúsenosti a vedia, že ani na Vianoce ich netreba zjesť hneď ráno. Rozhodli sa, že nebudú až do večera nič jesť, aby konečne uvideli bájne zlaté prasa.

A samozrejme zatiahnu do toho aj čerta Kolofóna. Podarí sa mu vydržať až do večera a uvidieť zlaté prasa?

Vhodné pre deti od 3 rokov / 50min / Miesto: Ateliér voľnej tvorby – vstup v prechode od
Teplickej ulice / Vstupné: 3 EUR

8:00 – 16:00 Vianočný Tábor s Makuki

V ateliéri MAKUKI bude prebiehať vianočný tábor. Deti čaká modelovanie z hliny – vianočné motívy, aquarellová pohľadnica, dizajnová vianočná ozdoba z prírodných materiálov, kreslenie, maľovanie, vystrihovanie, debaty o Vianociach, darčekoch, túžbach, snoch a snehu. Na tábor je potrebné vopred sa prihlásiť na info@makuki.sk.

Cena 35 EUR / V cene je zahrnutý teplý obed, pitný režim, ovocie počas celého dňa, všetok materiál a pomôcky na prácu. / Miesto: Ateliér Makuki, II. poschodie – vstup v prechode od Teplickej ulice

19:00 – 22:00 Vianočný punč v ÁTRIU

Zdroj: Tlačová správa – KKC ARTA