Veriteľom letiska je aj Vladimír Poór. Chystá sa protest

Poslanecký prieskum na Úrade Trnavského samosprávneho kraja skončil predčasne. Župan Tibor Mikuš tam totiž nebol. Novým zistením je meno ďalšieho veriteľa spoločnosti Letisko Piešťany. Je ním Vladimír Poór.

Známy trnavský podnikateľ mal letisku požičať 50 tisíc eur cez spoločnosť ŽOS Bezpečnosť, spol. s r. o. Po prvej časti poslaneckého prieskumu, ktorá sa uskutočnila na piešťanskom letisku, o tom informoval Jozef Viskupič (OľaNO-NOVA).

Za túto pôžičku je podľa jeho slov ručené turboštartérom a vyhľadávačom munície. „Nejaká finančná skupina má záujem cez scenár likvidácie letisko sprivatizovať. Zatiaľ tomu všetko nasvedčuje,“ dodal J. Viskupič (na snímke).

Okrem neho sa poslaneckého prieskumu zúčastnili aj Boris Kollár (Sme rodina), Miroslav Ivan, Renáta Kaščáková (obaja SaS) a Stanislav Drobný (Ľudová strana Naše Slovensko). Sprevádzalo ich aj vedenie piešťanskej radnice – Miloš Tamajka, Michal Hynek a Tomáš Hudcovič.

Župana Tibora Mikuša, ktorý je predsedom predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany, na Úrade TTSK nezastihli.

„Pán Mikuš sa nedostavil. Týmto podľa mňa pošliapal význam poslaneckého prieskumu. Informácie sme sa preto od najdôležitejšieho hráča nedozvedeli,“ povedal novinárom v Trnave Jozef Viskupič.

Mimoriadne valné zhromaždenie akciovej spoločnosti Letisko Piešťany sa uskutoční v utorok 29. novembra dopoludnia. Ľudia, ktorí nesúhlasia s jej likvidáciou, zvolávajú prostredníctvom sociálnej siete Facebook protest. Jeho začiatok je o 10.00 h pred budovou piešťanského letiska.

DOPLNENÉ 28. novembra o 11.00 h: Petícia za zachovanie za zachovanie fungovania spoločnosti Letisko Piešťany, a. s. je ukončená

Podpredseda Seniorského parlamentu Jiří Rais informoval, že petičná akcia bola 28. novembra ukončená a originály doručené na Úrad Trnavského samosprávneho kraja. Župa je majoritným akcionárom spoločnosti Letisko Piešťany, a.s. Petícia obsahuje 5 495 podpisov občanov. Podporná internetová petícia obsahuje 1 486 hlasujúcich.

Text a foto: Martin Palkovič