Väzba kvôli potýčke s policajtmi. Tresty hrozia aj za vyhrážanie sa cez sociálne siete

Okresný súd Piešťany rozhodol o väzbe jedného z trojice mužov, ktorí čelia obvineniu z prečinu útoku na verejného činiteľa a výtržníctva v súvislosti so štvrtkovým incidentom v piešťanskom supermarkete. „Prevláda totiž obava, žeby Matej (36) mohol pokračovať v trestnej činnosti,“ uviedol spravodajský portál TV Markíza.

Polícia dala podnet na väzobné stíhanie troch mužov z Nitrianskeho kraja, ktorí boli súčasťou väčšej skupiny ľudí vyjadrujúcich nesúhlas s aktuálne platnými protipandemickými opatreniami v piešťanskom supermarkete vo štvrtok 4. novembra. Sú obvinení z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

„Polícia podala podnet na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených. Prokuratúra sa v dvoch prípadoch s návrhom stotožnila,“ uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Okresný súd rozhodol o väzbe jedného z nich.

Hovorkyňa ďalej uviedla, že polícia sa zaoberá aj osobami, ktoré sa na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných násilnostiam: „Vo veci vedieme vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovanie. Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi, v zmysle zákona, strata slobody až na 3 roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až 2 roky.“

Text: Martin Palkovič

Ilustračné foto – archív