My podvodní: Arta pozýva na otvorenie výstavy Kataríny Bábskej Malíkovej

Plavkyne, plavci, pólisti, bývalé trénerky plávania, jedinečná ranná atmosféra, stretnutia a také tie „pieščanské reči” na nostaligckom kúpalisku Eva – to všetko môžete vidieť na obrazoch, skicách a náčrtoch piešťanskej umelkyne Kataríny Bábskej Malíkovej. Je to óda na Evu a panoptikum kúpaliska, aké nemá obdobu.

„magický ponor do priezračného a nadľahčujúceho výtvarného sveta Kataríny Bábskej Malíkovej, ktorá našla v objatí vody svoje umelecké vyjadrenie. Vnímavá pozorovateľka vystavuje svoje (s)kreslené telá plavkýň a plavcov, ktoré zažívajú pod čírou hladinou svoju tajnú, súkromnú rozkoš z pohybu. Ani mokrá voda, ktorá ich obmýva, celú pravdu o nich nepozná…“

Kurátorkou výstavy je Julie Džambazovič. Vernisáž sa uskutoční v piatok 24. júna, začiatok je o 18.30 h. V priestoroch galérie na treťom poschodí kultúrno-kreatívneho centra Arta. Vstup do galérie je v prechode od Teplickej ulice 46.

Podujatie z verejných finančných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Trnavský samosprávny kraj a Mesto Piešťany. Aktivity duševnej pohody pomáha rozvíjať Nadácia Orange.

Zdroj: KKC Arta