V Trnave bude koncert pre Ukrajinu

Vo viacerých krajských mestách sa v nedeľu 6. marca uskutočnia koncerty, ktorých cieľom je podporiť vojnou postihnutých obyvateľov Ukrajiny. Pred budovou Divadla Jána Palárika v Trnave sa od 16.00 h predstavia Hudba z Marsu, Graeme Mark, Mária Čírová, Modré hory, Bystrík a Allan Mikušek.

Hudobná únia Slovenska pripravila v spolupráci s partnermi z regionálnych kultúrnych inštitúcii, občianskych iniciatív a samospráv sériu koncertov, ktorých hlavným cieľom je vyjadriť spolupatričnosť a solidaritu s obyvateľmi Ukrajiny.

„Koncerty reagujú na vzniknutú situáciu. Chceme verejne deklarovať podporu Ukrajincom, Ukrajine i umelcom,“ povedal Lumír Mati pre Trnavské rádio, ktoré bude niektoré koncerty z Trnavy vysielať naživo.

Podujatie organizuje Trnavský samosprávny kraj v spolupráci s Hudobnou úniou Slovenska, Mestom Trnava, Mestským kultúrnym strediskom – Zaži v Trnave, Malým Berlínom, Trnavským rádiom, Divadlom Jána Palárika, Nádvorím a Regiónom Trnava.

Pomôcť obyvateľom Ukrajiny môžete prostredníctvom týchto organizácií: Slovenská Magna, Ukrajinský Červený kríž, Človek v ohrození, Slovensko-ukrajinská humanitárna organizácia, Slovenská katolícka charita, Výzva Kto pomôže Ukrajine.