V Sokolovciach zhorela garáž aj s autom

Piešťanskí hasiči majú aj dnes plné ruky práce. V noci horelo pole v obci Pečeňady a ráno ich privolali do Sokoloviec.

Zasahovali príslušníci z hasičských staníc v Piešťanoch a v Hlohovci jedným C prúdom a dvoma vysokotlakovými prúdmi. Pri požiari boli použité autonómne dýchacie prístroje,“ informovali hasiči prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook. Oheň zničil garáž aj osobné auto značky Škoda Octavia.

Následkom požiaru vznikla majiteľovi garáže materiálna škoda predbežne vyčíslená na 25-tisíc eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Rekordný počet požiarov zaznamenali hasiči z Piešťan už v priebehu júla, keď museli zasahovať priemere dvakrát denne.

Aj v súvislosti s extrémnymi horúčavami je na území nášho okresu vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Preto je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme je zakázané fajčiť, odhadzovať horiace a tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov, či spaľovať horľavé látky.

Bez dozoru by nemal zostať ani zapálený gril na záhrade, či pri dome. Pri manipulácii s horľavými kvapalinami treba dávať väčší pozor, pretože dochádza k odparovaniu kvapaliny do okolia a tým rastie riziko vznietenia alebo výbuchu. Taktiež je nebezpečné nechávať v automobile zapaľovač, mobilný telefón, notebook, tablet.

Text: Martin Palkovič Zdroj/foto: Facebook/Prezídium hasičského a záchranného zboru