V Regal Terasa zahrajú Autumnist, Analogrunner a Laco Kulanga revival

V Regal Terasa – na mieste s jedným z najkrajších výhľadov v Piešťanoch sa v sobotu 18. júla uskutoční open air event, ktorý má symbolizovať oslavu po karanténach, sociálnych izoláciách a celkovo neľahkom období spôsobenom pandémiou ochorenia Covid-19.

Vystúpia:

Autumnist – legenda elektronickej hudby a pôvodný projekt Vlada Ďurajku. V koncertnom prevedení je zmesou súčasného elektronického soundu, živých nástrojov, spevu a prepracovaných vizuálov vo videoprojekcií. Z pohľadu škatuliek je Autumnist rôzne percentuálne namiešaným zvukovým drinkom ambientu s hip-hopom či breakbeatom, hi-tech postupy s lo-fi popom či bizarnej filmovej atmosféry s mimozemským folklórom.

Súčasná zostava kapely: Vlado Ďurajka (elektronika, klávesy, sampler), Mates Homola (bicie, trubka), Martin Turzík (elektrická basgitara), Juraj Kocnár (elektrická gitara), Peter Kohout (saxofóny, klarinet).

V Piešťanoch bude koncert obohatený o spev mladej talentovanej speváčky Niny Kohoutovej. Má mimoriadne pôsobivý hlasový prejav a na konte napríklad spoluprácu s Fallgrapp a vydanie vlastného singla Blue Sunray. Skladba vyšla v dvoch verziách. Pôvodná komorná verzia je nahratá za pomoci výhradne akustických nástrojov (gitara, bass klarinet a violončelo). „Flicker“ verziu skladby si vzal na starosť vo svojom domácom štúdiu Autumnist a jeho precízna produkcia dodala skladbe mierne odlišnú atmosféru v bohatších elektro-akustických aranžmánoch.

Analogrunner – piešťanský imigrant z Trnavy a autor najhranejšej skladby v Rádio FM za rok 2019 – Matúš Bluem. Uplynulý rok mal plodný – vydanie vinylovej platne Kolorika EP vo vydavateľstve Deadred records/Starcastic, následne Kolorika Tour s dvornou vokalistkou Possimiste a vizuálno/animátorskou majsterkou Kriss Sagan, eventy po Slovensku prevažne s DJ setom a započatie prác na novej skladbe. Táto sa aktuálne chystá na vydanie ako singel. Základ skladby vznikol v roku 2005 na modulare a celé roky to bola inštrumentálna pieseň. Minulý rok uchvátila Possimiste tak, že behom pár dní naspievala vokály. Podmorská tématika, surreálny vokál, ktorý znie ako spev morskej víly a dokonca si autor zaspieval v skladbe backvokály aj sám. V pláne je špeciálna akustická verzia, na ktorej spolupracoval výborný harfista Jakub Rizman a natočenie hudobného videa. DJ set je pripravený špeciálne pre tento event a unikátne miesto. Bude pozostávať zo zmesi elektronickej hudby, autorských skladieb a aj remixov.

Laco Kulanga revival – špeciálny projekt, za ktorým stojí Martin Tvrdý aka Bonus aka Bourek.

Vzhľadom k identite môže predstavivosť pracovať na plný výkon.

Začiatok podujatia je o 18:00 h a bude trvať približne do 22:30. Vstupné je zadarmo.

Zdroj: Tlačová správa