Islanďanka Possimiste vydala debutový album. Spolupracoval na ňom aj Analogrunner z Piešťan

Hudobníčku, ktorá sa svoju tvorbu pred pár rokmi predstavila aj v Piešťanoch, predstavuje svoj prvý album s názvom Youniverse. Niekoľko vokálnych a perkusívnych partov naň nahral aj piešťanský producent Analogrunner.

Possimiste je lucidne sniaca víla, ktorá prináša hudbu znejúcu vo vlastných snoch. To vysvetľuje hudobnú kvalitu očarujúcu poslucháča odviateho ďaleko do nepozemského blaženého bublajúceho popu. S prvým singlom z práve vychádzajúceho albumu vyhrala Best female artist award – cenu Icelandic radio station X977 a reprezentovala Island počas Canadian Music Week 2021, kde bola označená za jednu z najvzrušujúcejších a najsľubnejších umelkýň súčasnej islandskej hudobnej scény.

„Youniverse je zbierka spomienok z mojich najzmysluplnejších snov a som nadšená, že začnem dekódovať všetky tieto správy skryté v týchto skladbách s pomocou celého sveta. Je to iba začiatok celej cesty,“ hovorí Possimiste.

Pred pár dňami otvorila Possimiste jej najdôležitejší hudobný sen pre celý svet vo forme albumu Youniverse. Je možné ho vidieť a počuť v unikátnej multimediálnej forme na stránke hudobníčky – possimiste.com/youniverse

Album Youniverse bol predpremiérovaný počas Kolorika Tour v roku 2019 na koncertoch v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Piešťanoch a v Rádiu FM. Possimiste spoločne s Analogrunner a vizuálnou mágiou Kriss Sagan odohrali väčšinu skladieb a návštevníci mohli zažiť čistú radosť z hudby a prepojenie pozemského sveta s mimozemským Siriusom skrz extraterestriálnu Possimiste.

Prepojenie zostalo aktívne aj po koncertoch a Analogrunner aj spoločne s rodinou nahrali zopár partov (vokálnych a perkusívnych) na album Youniverse.

Zdroj: Tlačová správa – Possimiste