V Dome umenia budú znieť šansóny Édith Piaf

Štátna opera Banská Bystrica sa vo štvrtok 25. augusta v piešťanskom Dome umenia predstaví s hudobno-dramatickým dielom Édith Piaf, ktorého autormi sú Dana Dinková a Branislav Kostka. Začiatok predstavenia je o 19.00 h.

Budem spievať tak nahlas, že ma bude počuť celý Paríž – až na vrchole Eiffelovej veže budú ľudia otvárať okná a počúvať. Slová, ktoré vyslovila na začiatku svojej kariéry slávna šansoniérka Édith Piaf predznamenali jej závratnú hudobnú dráhu, ktorá sa stala jedným z najväčších symbolov francúzskej hudobnosti.

Snáď nikto v ušiach verejnosti nereprezentuje umenie „spevu srdcom“ tak, ako táto charizmatická drobná žena. Šansón, to je Édith Piaf, Piaf, to je šansón. Jej spev sa podivuhodne prelínal s jej dramatickými životnými osudmi. Práve im je venované multižánrové autorské dielo režisérky a choreografky Dany Dinkovej a hudobného skladateľa Branislava Kostku. Vznikla inscenácia naplnená emotívnou hudbou, strhujúcim tancom a sugestívnymi dramatickými výkonmi.

Édith Piaf ako tragédka šansónu patrí k najväčším postavám hudby 20. storočia, no spev je nesmrteľný a aj dnes má schopnosť dotýkať sa hlbín duše poslucháčov. S istotou zasiahne všetkých tých, ktorí mu budú otvorení.

Viac informácií nájdete na web stránke Domu umenia.

(Reklamný článok)