V Arte vzniká komunitná záhrada, uskutoční sa tam workshop vyvýšených záhonov

Kultúrno-kreatívne centrum Arta bude mať komunitnú záhradu. Vedie ju permakultúrna dizajnérka Ema Knéblová. Už túto sobotu sa o tomto projekte môžete dozvedieť viac. Vysvetlí vám základné princípy permakultúry a to, ako ju možno uplatniť aj v mestskom prostredí. Prinášame aj informácie o ďalších podujatiach, ktoré sa v máji budú konať v Arte.

Sobota / 14. máj / 14.00
PERMA-KULTÚRA – workshop vyvýšených záhonov
Permakultúra predstavuje  metódu komplexného dizajnu trvalo udržateľných ľudských sídiel nasledujúcich prírodné vzory. Ako ju aplikovať do praxe sa dozviete  od certifikovaných permakultúrnych dizajnérok Jedlého lesa – Emy Knéblovej a Klaudie Uváčikovej, kde sa počas praktického workshopu naučíte ako pomocou jej princípov vytvoriť vyvýšené záhony.
Spoločne sa naučíte vytvoriť vyvýšené záhony, ktoré budú súčasťou komunitnej záhrady. Tá bude slúžiť záujemcom, ktorí by si radi vytvorili malý priestor pre vlastné pestovanie. Účasť je potrebné potvrdiť na info.jedlyles@gmail.com.

Piatok / 20. máj / 17.00
TEXTILNÁ ILUSTRÁCIA
Martin Smatana je autor knihy Rok dobrých správ. Z textilu vytvoril celý animovaný film Šarkan, ktorý siahal po študentskom Oscarovi, a rovnaký postup využil aj pri ilustrovaní knihy. Príďte si vyskúšať túto originálnu techniku, vdýchnite starým veciam nový život a objavte ilustráciu v inej forme spolu s lektorom Martinom Smatanom.

Sobota / 21. máj / 14.00
POLAROID TRANSPARENCY
Druhá séria fotografických workshopov s Emou Lančaričovou je zameraná na prácu s instantnou fotografiou. Workshop Polaroid Transparency ponúka možnosť dostať sa doslova do vnútra Polaroidovej fotografie. Ema vás naučí ako pospájať jednotlivé vrstvy  polaroidovej fotografie ako multiexpozíciu alebo ich dotvoriť vybraným farebným pozadím.

Štvrtok / 26. máj / 19.30
TOLSTOYS + DARJEELING
S novým albumom Mirror me, ktorý vznikol v spolupráci s berlínskym producentom Drewom Dealom sa Tolstoys vydávajú na turné. Príďte si vychutnať groovy bezpražcové beaty a ostré casio synťáky s jemným hlasom frontwomanky Ely. Koncert odohrajú so spriatelenou berlínskou kapelou Darjeeling, ktorá patrí medzi poklady moderného nemeckého undergroundu.

Sobota / 28. máj / 9.00
ARŤÁCKA BRIGÁDA
Kultúrno-kreatívne centrum Arta vzniká aj vďaka dobrovoľníkom a priateľom, ktorí nám tretím rokom pomáhajú svojpomocne zveľaďovať priestory továrne. Prines si pracovné oblečenie a rukavice.

Na podujatia je potrebné sa vopred registrovať alebo zakúpiť vstupenku
vopred. Viac na facebookovej stránke Arta Piešťany alebo na info@artapiestany.sk