Útulok upozornil na ďalší prípad týrania zvierat

Vlčiaci živorili na reťaziach v odľahlej časti Vážskeho ostrova. Minulý týždeň ich pracovníci Útulku Piešťany spolu s políciou zachránili pred pomalou smrťou. Po dostrieľanom dobermanovi je to za krátky čas už druhý prípad nepochopiteľného týrania zvierat.

„Dostávali sme podnety od občanov, že v hustom poraste v lokalite Bodona živoria viacerí vlčiaci na reťazi. Prípad sme nahlásili na kompetentné úrady,“ informovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook pracovníci Útulku Piešťany.

Regionálna veterinárna a potravinová správa urobila na mieste kontrolu. Fenka a psík boli uviazaní na reťaziach, vyhladnutí, bez prístupu k vode. Navzájom na seba reagovali agresívne.

„Nevedeli sme, ako sa budú správať, fenka sa tešila, že niekoho vidí, psík bol zo začiatku nedôverčivý, ale oboch sa podarilo vziať bez pomoci odchytovej tyče.“

Ďalší dvaja vlčiaci z tejto lokality skončili v útulku už predtým. Našli ich s odtrhnutými reťazami na krku. Za posledné dva roky to je už spolu deväť psov, ktorých týrali zrejme tí istí ľudia.

„Pýtame sa, dokedy ešte podobné indivíduá budú týrať psíkov a nielen u nás?!? Teraz čakáme, či sa tam nezjavia ďalší. Nie sme schopní popri prevádzke lokalitu monitorovať a donekonečna riešiť nezodpovedných majiteľov a asociálov. Dúfame, že kompetentné orgány, kde je prípad evidovaný, urobia patričné kroky, aby sa tento kolotoč pre raz a navždy uzavrel,“ píšu pracovníci Útulku Piešťany na Facebooku.

Text: Martin Palkovič