Úľ projektov čoskoro zatvoria. Už ste hlasovali?

Piešťanci majú prvýkrát možnosť rozhodnúť o tom, na čo bude použitá malá časť mestského rozpočtu. Na hlasovanie zostáva posledný týždeň.

Radnica vyčlenila na participatívny rozpočet 20-tisíc eur. O projektoch, ktoré predložili samotní občania, sa do 24. júla rozhoduje prostredníctvom internetového hlasovania.

Jedenásť projektov je rozdelených do dvoch kategórií – tie lacnejšie nebudú stáť viac než 2-tisíc eur a šancu uspieť má väčšina z nich. Aktuálne je na poslednom mieste nápad postaviť stolnotenisový stôl na sídlisku Bodona. Ostatné projekty by mestské peniaze získali. Ide o verejnú cyklopumpu, projektovú dokumentáciu na cyklistické chodníky, viacgeneračnú oddychovú zónu na Lipovej ulici, stolnotenisové stoly v parku a detské ihrisko v škôlke na Považskej ulici.

Medzi drahšími nápadmi za 5-tisíc eur vedie realizácia bezbariérových priestorov v materskom centre Úsmev. Aktuálne by finančné prostriedky získala aj záchrana malého futbalového ihriska na Sídlisku Adam Trajan. Nasledujú zlepšenie oddychového priestoru a doriešenie parkovania na Brezovej ulici, verejný gril a revitalizácia vnútrobloku na Ulici Mateja Bela.

Ak ste ešte nehlasovali, využite svoje právo na tejto adrese.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič