Trnavská vodárenská predstavila nového riaditeľa

Po zmenách v dozornej rade Trnavskej vodárenskej spoločnosti vybralo predstavenstvo nového generálneho riaditeľa. Od novembra je ním Radovan Foltínsky.

Predstavenstvo Trnavskej vodárenskej spoločnosti sa pri výbere nového generálneho riaditeľa spoľahlo na odporúčanie personálnej agentúry Seiteq. Členovia predstavenstva koncom októbra vyberali z dvoch kandidátov. Vyhral Radovan Foltínsky, ktorého do funkcie vymenovali v novembri.

Ešte predtým takýto spôsob výberu kritizovali niektorí akcionári, medzi nimi aj starostka Maduníc Alena Jelušová a primátor Piešťan Miloš Tamajka. Upozornili napríklad na fakt, že Trnavská vodárenská spoločnosť zaplatila za personálnej agentúre za výber riaditeľa 3-tisíc eur.

Koncom roka 2015 vyhral výberové konanie na túto funkciu Ivo Foltín, predstavenstvo ho však odmietlo vymenovať. Nasledovali spory medzi primátorom Piešťan a primátorom Trnavy, po ktorých valné zhromaždenie spoločnosti odvolalo Miloša Tamajku z postu predsedu dozornej rady.

Na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva ho mal nahradiť piešťanský poslanec Jozef Malík, ale nikto ho nenavrhol. Piešťany, ako druhý najväčší akcionár, nemajú odvtedy v dozornej rade ani predstavenstve TAVOS-u svojho zástupcu.


Nový generálny riaditeľ Radovan Foltinský sa narodil v roku 1975 (41r.) v Poprade. Vyštudoval Fakultu výrobných technológií na Technickej univerzite v Košiciach, Fakultu humanitných a prírodných vied na  Prešovskej univerzite a je držiteľom profesionálneho certifikátu v manažmente (CertMgmt.) na The Open University Business School.

Pracoval na rôznych pozíciách vrcholového manažmentu. Svoju pracovnú kariéru začal v spoločnosti Chemosvit, a.s. / Svitstroj, a.s., kde pôsobil osem rokov a z toho 2 roky ako obchodno-technický riaditeľ.  Následne pôsobil ako technický riaditeľ v spoločnosti  ZTS Strojárne, a.s.  Námestovo a v Tatravagónke, a.s. Poprad.  V roku 2013 sa vrátil do spoločnosti Chemosvit, a.s., konkrétne do jej dcérskej spoločnosti Strojchem, a.s., kde pracoval  na pozícií riaditeľa divízneho závodu strojných celkov.

Zdroj: tavos-as.sk


Text a ilustr. foto: Martin Palkovič