TAVOS má nového riaditeľa, vodárňam šéfuje bývalý starosta

Predstavenstvo Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) náhle odvolalo generálneho riaditeľa Radovana Foltinského. Na jeho miesto nastúpil bývalý starosta obce Ružindol Vladimír Púčik.

Generálny riaditeľ TAVOS-u prišiel o funkciu krátko po problémoch s prechodom na nový spôsob fakturácie.

Vodárne v januári posielali zákazníkom faktúry na základe výpočtu za predchádzajúce obdobie. Doba splatnosti bola iba niekoľko dní, neskôr ju mimoriadne predĺžili. Či odvolanie Radovana Foltinského súvisí s týmto problémom, nie je oficiálne známe.

Vodárne pre zpieťan.sk potvrdili, že doterajšieho generálneho riaditeľa odvolalo predstavenstvo v stredu 26. februára s okamžitou účinnosťou: „Trnavská vodárenská spoločnosť, a.s. plánuje uskutočniť za účelom obsadenia miesta generálneho riaditeľa výberové konanie. Do času uskutočnenia výberového konania bol do funkcie generálneho riaditeľa predstavenstvom spoločnosti menovaný Ing. Vladimír Púčik.“

Vladimír Púčik bol 28 rokov starostom obce Ružindol. Viedol aj Združenie miest a obcí regiónu jadrových elektrární Jaslovské Bohunice a pôsobil v predstavenstve TAVOS-u. V marci 2018 ho policajti prichytili šoférovať pod vplyvom alkoholu. Svoje konanie oľutoval.

Na post starostu potom nekandidoval a začal pracovať na stavebnom odbore v obci Cífer.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič