Trnavská noc zážitkov prichádza len raz za rok. Práve teraz

V celej sále divadla je tma a na javisku sa deje čosi magické. Ľudia sa dotýkajú svetelných lúčov a vzniká tak melódia, akoby hrali na hudobný nástroj. Festival Lovely Expierience prinesie do Trnavy v sobotu 25. mája pôžitok pre všetky ľudské zmysly.

Opisovaná audiovizuálna inštalácia v divadle nesie názov Les z netykavek a bude len jedným z mnohých výnimočných momentov. Mestská veža a divadlo sa stanú plátnom pre 3D obraz. Toto umenie vo verejnom priestore sa volá mapping a obvykle ho sprevádza emotívna hudba.

Dotýkať sa – povolené

Viaceré inštalácie na Lovely Experience zapoja aj fantáziu návštevníka. Create your own Touareg (Vytvor svoj vlastný Touareg) umožní ľuďom skrášliť automobil Volkswagen vlastným výberom farieb a ich kontrastov. Prostredníctvom Magenta Lovely Messengeru pošlú na mestskú vežu odkazy a v kultúrnom centre Malý Berlín si na stene miestnosti vyskúšajú interaktívnu hru.

So slúchadlami na vežu

Aký bol svet, keď ľudstvo nemalo technológie ani nástroje? A ako sa menil s ich príchodom? Vďaka audiovizuálnej šou Epochy si prežije obecenstvo na Trojičnom námestí tie najväčšie zážitky v dejinách ľudstva.

Ten, ktorý si z tohto vystúpenia odnesú, nebude o nič menší. V šou účinkuje spevácky zbor, viaceré tanečné zoskupenia aj akrobati. Po tejto emotívnej bodke si budú návštevníci do rána vychutnávať hudbu svetových dídžejov. Z Holandska do Trnavy dorazí DJ Richard Durand, z Maďarska DJ Ialaz, zo Spojeného kráľovstva si na Slovensko odskočí Conducta, Českú republiku bude zastupovať Moscalus a domácu slovenskú scénu dídžeji Lixx a Stame.

Festival berie ohľad na obyvateľov mesta, pôjde preto o Silent party, hudbu si ľudia vychutnajú so štýlovými slúchadlami na ušiach. S takýmto luxusným hudobným sprievodom budú môcť až do polnoci vystúpiť na mestskú vežu a vychutnávať si pohľad na nočné mesto. Počet slúchadiel je obmedzený, na túto časť programu, ako aj na vnútorné inštalácie sú preto potrebné vstupenky, ktoré si záujemcovia môžu zakúpiť na tomto linku: http://bit.ly/lovely_experience_listky

Prelomový ročník

Lovely Experience spája možnosti moderných technológií a výnimočný ľudský talent. Koná sa na Trojičnom námestí a za jeho organizovaním stojí tím Matúša Izakoviča. Podujatia založil ešte ako študent vysokej školy, keď si prenajal sklad s potravinami a usporiadal v ňom audiovizuálnu párty. Každý rok posúva hranice festivalu ďalej a ďalej, na fasáde mestskej veže napríklad tancovala na lanách dvojica akrobatov.

„Tento ročník festivalu je pre nás prelomový, prvýkrát v histórii prinášame interiérové inštalácie a program je doposiaľ najpestrejší,“ povedal Matúš Izakovič na tlačovej konferencii. „Inštalácie sa dotýkajú všetkých zmyslov návštevníkov, dá sa ich dotknúť, ovoňať, vidieť aj počuť, aj preto sme sobotu 25. mája pomenovali Trnavská noc zážitkov,“ dodal.

Unikátnym momentom bude aj vystúpenie svetovej dídžejskej špičky. Priamo z balkóna trnavského divadla zahrá návštevníkom Richard Durand z Amsterdamu.

Text a foto: Tlačová správa – Lovely Expierience