Trhovníci už čakajú na zákazníkov

Po prestávke vynútenej protiepidemickými opatreniami sa vracia život aj na piešťanské trhoviská. Predajcovia môžu ponúkať sadenice, rezané kvety, zeleninu, ovocie aj potraviny.

„Nechýbalo mi ani tak to predávanie ako ľudia, s ktorými sa tu stretávam,“ povedala dlhoročná trhovníčka, ktorá ako jedna z mála prišla v piatok (26. 3.) ponúknuť svoj tovar. Išlo o prvé  otvorenie piešťanských trhovísk od 19. decembra.

Už v sobotu by ich malo byť v centre aj pri Kocke predajcov viac. Na základe pravidiel, ktoré stanovil Úrad verejného zdravotníctva SR, bude počet zákazníkov regulovaný – ich koncentrácia nesmie byť vyššia než jedna osoba na 15 metrov štvorcových. Podobne ako na jar minulého roka môžu predajcovia využívať iba každý druhý stánok, ľudia by mali prichádzať na trhovisko iba cez jeden vstup.

Piešťanské trhoviská Centrum a Kocka budú fungovať od utorka do piatka v čase od 7.00 do 13.00 h a v sobotu od 7.00 do 12.00 h.

Trhovníci môžu podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR ponúkať sadenice, rezané kvety, zeleninu, ovocie aj potraviny.

Text a foto: Martin Palkovič