Pre automat na mlieko, ktorý bol pri Kocke, hľadajú nové miesto

Z priestoru pred obchodným domom Kocka postupne miznú žlté stánky. Dotklo sa to aj automatu na čerstvé mlieko, ktorý bol jediným v Piešťanoch. Radnica sľubuje náhradné miesto.

Revitalizáciu priestoru okolo obchodného domu Kocka avizovalo mesto Piešťany už v októbri 2020. Má s ňou súvisieť výstavba nových parkovacích miest i výsadba zelene.

V pláne samosprávy však bolo odstránenie žltých stánkov, z ktorých niektoré nie sú dlhodobo využívané. Aj preto ľudia prišli o jediný automat na čerstvé mlieko v Piešťanoch. Radnica teraz deklaruje záujem nájsť preň nové miesto.

„Uvedomujeme si, že bol medzi verejnosťou veľmi obľúbený a robíme všetko preto, aby automat na čerstvé mlieko v našom meste zostal,“ uviedlo mesto na sociálnej sieti Facebook s tým, že sa uskutočnilo stretnutie s majiteľmi rodinnej farmy, ktorí automat prevádzkovali. Radnica prisľúbila, že informáciu o novej lokalite včas zverejní.

Zastrešené predajné stánky zelenej farby s celoročnou prevádzkou pred Kockou aj naďalej zostanú, trhovisko teda samospráva neruší.

Text: Martin Palkovič
Foto: Mesto Piešťany