Topfest oslávil 15. výročie na Zelenej vode

Návštevníci festivalu podľa organizátorov presun z piešťanského letiska chválili. Headlinermi 15. ročníka Topfestu boli švédski Clawfinger a rocková legenda Kabát. Novinkou bol beh, ktorého sa zúčastnila takmer stovka ľudí.

„Dnešný Topfest bol pre mňa návratom do radosti, pretože toto prostredie považujem za veľmi príjemné. Topfest na Zelenej vode je perfektný a ja sa z toho strašne teším, že sa sem vrátil,“ povedal líder Tublatanky Maťo Ďurinda, ktorý sa s kapelou predstavil na festivale už v piatok.

„Ľudia na Topfeste boli excelentní. Mali sme úžasné metalové publikum, fakt sme si to užili,” chválil publikum basgitarista švédskej formácie Clawfinger.

Sobota priniesla novinku – Topfest Run. Jeho tvárou bol známy traumatológ MUDr. Ján Grauzel zo Sportclinic Bratislava. Bežalo takmer 100 ľudí, ktorí ako odmenu získali vstupenku na festival a pamätnú medailu.

Sobotné vystúpenie na hlavnom pódiu si vychutnal aj Peter Nagy, ktorý rozospieval celý areál hitmi Profesor Indigo, Aj tak sme stále frajeri či So mnou nikdy nezostarneš.

„Že ľudia spievajú ešte aj Mandarínku Darinku, to je odmena za tých 35 rokov koncertovania. Vždy sú tam emócie,“ vyznal sa Peter Nagy.

Vyvrcholenie hudobného programu sa nieslo v réžii českej rockovej legendy Kabát. Kapela odohrala koncert s ohňovou šou, ktorou si podmanili celý festival.

Text: Tlačová správa/Topfest Titulná foto: MP Fotogaléria: Pavol Karell