Topfest sa presúva bližšie k Piešťanom

Festival, ktorý sa roky konal na piešťanskom letisku, organizátori presťahovali na Zelenú vodu v Novom Mesta nad Váhom, kde kedysi začína. Teraz oznámili nové miesto.

Topfest sa aj tento rok uskutoční v tradičnom termíne – 2. a 3. júla a nebudú na ňom chýbať ani kapely, s ktorými si fanúšikovia toto podujatia často spájajú. Headlinerom je česká rocková legenda Kabát, ďalšími potvrdenými účinkujúcimi sú Hex, Inekafe, Horkýže slíže, Billy Barman, Konflikt, Smola a Hrušky, Zóna A a česká formácia Ouennie, ktorá svojou tvorbou vzdáva hold legendárnej britskej kapele.

Festival sa bude konať v areáli Jazdiareň Banát v obci Častkovce medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom.

„Po ročnej prestávke sa snažíme ľuďom priniesť skvelú hudbu a veľa zábavy. Tento rok bude Topfest trochu iný a iba s jedným stageom. Súčasťou budú rúška, dezinfekcie rúk a limitované kapacity ľudí. A sme pripravení aj na to, že budeme musieť kontrolovať testy alebo očkovacie preukazy. Informácie sa menia každým dňom, preto prosíme fanúšikov, aby boli trpezliví a počítali s možnými zmenami. Tam kde sme my, buďte aj vy. Dúfame, že nás v týchto náročných časoch prídete podporiť,“ odkázali návštevníkom organizátori festivalu.

„Zahráme klasicky náš festivalový set, ktorý je takým prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa na slovenských fanúšikov,“ povedal Pepa Vojtek z kapely Kabát.

Okrem českej rockovej kapely sa v Častkovciach predstavia aj Hex, Inekafe, Horkýže Slíže, Billy Barman, Smola a Hrušky, Zóna A, Heľenine oči, No Control či slovenská punková skupina Konflikt, ktorá je na scéne už 30 rokov.

Na svoje si prídu priaznivci legendárnej formácie Queen. Jej najväčšie hity zahrá česká kapela Quennie.

Na festival sa teší obec Častkovce, ktorá sa nachádza 17 minút jazdy autom od Piešťan a 10 minút od Nového Mesta nad Váhom. V areáli podujatia čakajú návštevníkov zábavné hry, olympiáda, kolotoče aj vodné športy. Nebudú chýbať kaviarenské a reštauračné služby ani parkovisko.

Zdroj: Tlačová správa – festival Topfest