Titul Piešťanský oriešok získala handicapovaná Beky

Fenku z útulku zrazilo auto, ale napriek vážnym následkom ju jej majiteľka nenechala utratiť. Pohybuje sa s pomocou koliesok a v sobotu 11. júna vyhrala súťaž Piešťanský oriešok.

Tradičné podujatie sa vlani neuskutočnilo pre nízky záujem účastníkov, ale tento rok sa organizátorom z Útulku Piešťany opäť podarilo pripraviť pestré podujatie pre psíkov aj ich majiteľov. Na pódiu Hudobného pavilónu sa ich predstavilo spolu 13 a boli medzi nimi aj účastníci z iných miest.

Absolútnou víťazkou sa stala Beky, s ktorou prišla Adriana Vaculová z Piešťan. Istý čas sa s touto šikovnou fenkou venovala dogdancingu, ale potom ju zrazilo auto a Beky ochrnula. Teraz chodí vďaka dvom kolieskam a robí radosť majiteľke aj náhodným okoloidúcim.

Svoju šikovnosť Beky predviedla aj na sobotnej súťaži a titul Piešťanský oriešok získala zaslúžene.

„Očakávali sme väčšiu účasť, ale tešili sme sa všetkým, čo prišli,“ uviedli po súťaži organizátori: „Ešte vo štvrtok sme nevedeli, či sa súťaž bude konať, ale riskli sme to, nakoľko išlo už o posledný ročník. Záujem je čoraz menší a rozhodli sme sa na budúci rok zorganizovať iné podujatie.“


Absolútna víťazka – Beky – majiteľka Adriana Vaculová z Piešťan

1. Cookie – majiteľka Laura Hutárová, Bratislava
2. Nela – majiteľka Mgr. Beata Blahunková, Piešťany
3. Šimi – majiteľka Anna Imrišková, Drahovce
Cena útechy Fanny – majiteľka Eva Gürbuz, Nitra


abs.víťaz Beky (1)

Text: MP Foto: archív Adriany Vaculovej (1.), utulok-piestany.sk (2.)