Testovanie už len pred NÚRCH-om, hasiči končia

Ľudia, ktorí si chcú nechať spraviť vyšetrenie na ochorenie covid-19 pomocou antigénoho testu, musia zájsť pred Národný ústav reumatických chorôb. Odberné miesto, ktoré bolo v priestoroch Mestského kultúrneho strediska Piešťany, je od pondelka 16. novembra zatvorené.

Ministerstvo vnútra v nedeľu na sociálnej sieti Facebook publikovalo zoznam odberných miest, ktoré budú fungovať počas najbližších dní. Piešťany medzi nimi nie sú. Po novom ich bude v prevádzke iba 12, najbližšie v Kine Úsmev v Hlohovci.

„Počas uplynulých šiestich dní otestovali hasiči 34 485 ľudí. Pozitívnych bolo 457, čo je 1,33 percenta,“ informovalo ministerstvo vnútra. Ešte v sobotu 14. novembra hasičskí záchranári robili stery z nosohltanu aj v Piešťanoch. O piatej večer pred budovou MsKS približne 20 ľudí-

Podľa informácií zverejnených ministerstvom zdravotníctva bude aj naďalej fungovať odberné miesto pred Národným ústavom reumatických chorôb na Nábreží I. Krasku v Piešťanoch. Aj počas nasledujúceho týždňa tam budú zdravotníci vykonávať stery od 10.00 do 13.00 h. V utorok 17. novembra je štátny sviatok a toto odberné miesto bude zatvorené.

Vláda od nedele predĺžila núdzový, ktorý na Slovensku platil aj doteraz, o ďalších 45 dní. Skončil však zákaz vychádzania aj povinnosť preukázať sa certifikátom o negatívnom výsledku testu na ochorenie covid-19.

Text a foto: Martin Palkovič