Testovanie pred NÚRCH-om odhalilo za dva dni 10 pozitívnych

Vyšetrenia robia zdravotníci z Národného ústavu reumatických chorôb, pomáhajú im administratívni pracovníci. Za prvé dva dni spravili vyše 440 testov, desať z nich malo pozitívny výsledok.

Bezplatné testovanie na ochorenie coivd-19 antigénovým testom môžu záujemcovia absolvovať na odbernom mieste pri Národnom ústave reumatických chorôb (NÚRCH) na Nábreží I. Krasku 4 v Piešťanoch.

Otvorené je zatiaľ počas pracovných dní od pondelka 9. novembra od 10.00 do 13.00 h až do odvolania. Prednostne budú vybavení pacienti, ktorí prichádzajú na hospitalizáciu do NÚRCH-u.

Vonkajšie odberné miesto pred Národným ústavom reumatických chorôb na piešťanskom nábreží Váhu funguje od pondelka 9. novembra. Záujemcovia o test čakajú na chodníku pred budovou. Zaregistrujú sa pri okienku v označenom mobilnom kontajneri, a potom sa presunú k odberovému tímu. Z druhej strany kontajnera sa nachádza i výdajné miesto certifikátov s oddelenou plochou pre otestovaných.

Pacienti, ktorí budú prijatí na hospitalizáciu do Národného ústavu reumatických chorôb, sa môžu prihlásiť priamo v okienku na registráciu a nečakať v rade. Ak majú negatívny výsledok z predchádzajúceho celoplošného testovania alebo PCR testu, nemusia túto procedúru opätovne absolvovať.

Odber i testovanie vykonáva deväťčlenný tím zdravotníkov a administratívnych pracovníkov z NÚRCHu. V prvý deň otvorenia otestovali dve stovky záujemcov, z ktorých boli pozitívni traja. Počas druhého dňa prišlo viac ako dvestodvadsať ľudí, s pozitívnym výsledkom odchádzali siedmi.

Zdravotníci žiadajú všetkých, ktorí prichádzajú na testovanie, aby dodržiavali potrebné rozostupy a akceptovali pokyny realizačného tímu a zbytočne sa nevystavovali ohrozeniu zdravia.

Text a foto: Tlačová správa – NÚRCH