AKTUALIZOVANÉ: Hasiči testujú v Mestskom kultúrnom stredisku Piešťany

Hasičský a záchranný zbor štartuje prevádzku odberných miest na antigénové testovanie obyvateľov v zelených okresoch. Miesto, kde sa môžu ľudia nechať bezplatne vyšetriť na ochorenie covid-19, vzniklo aj v Piešťanoch. AKTUALIZOVANÉ (10. novembra o 9.00 h): Ešte v pondelok hasiči testovali v priestoroch hasičskej stanice, ale od utorka 10. novembra to je Mestskom kultúrnom stredisku Piešťany (Ulica A. Dubčeka 27). Informovala o tom radnica.

Keďže testovanie v priestoroch hasičskej stanice nie je vhodné, preto na základe spolupráce Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch, Mesta Piešťany a Okresného úradu Piešťany bolo určené za testovacie miesto v MsKS. Okresný úrad na toto testovanie zabezpečil administratívnych pracovníkov,“ oznámila piešťanská radnica.

Testovaie v Mestskom kultúrnom stredisku Piešťany prebieha každý deň od 12.000 do 20.00 h.

Testovaie Národnom ústave reumatických chorôb (Nábrežie Ivana Krasku 4) prebieha každý deň 10.00 do 13.00 h.


„Odberné miesta budú prevažne na hasičských staniciach okresných riaditeľstiev HaZZ, odbery budú vykonávať hasičskí záchranári, ktorí majú s testovaním bohaté skúsenosti,“ informovalo v pondelok ministerstvo vnútra.

V zozname odberných miest, ktorý rezort zverejnil, sú aj Piešťany. Ľudia si preto okrem Národného ústavu reumatických chorôb môžu nechať spraviť test aj v areáli piešťanskej hasičskej stanice na Dopravnej ulici.

Ministerstvo vnútra ďalej informovalo, že testovanie zabezpečené hasičmi sa začalo v pondelok 9. novembra o 14:00 h a skončí sa o 20:00 h. „Každý ďalší deň budú odberné miesta otvorené od 12:00 hod do 20:00 hod., a to až do odvolania,“ uvádza rezort na svojom webe.

„Som nesmierne rád a som vďačný za profesionálov, o ktorých sa vieme v týchto neľahkých chvíľach oprieť. Hovorím o hasičoch, policajtoch a ďalších pracovníkoch rezortu vnútra a dobrovoľníkov, ktorí s maximálnym nasadením venujú všetok svoj čas pomoci druhým,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Text: Martin Palkovič Foto: Prezídium HaZZ