TAVOS: Bročka vyhodil z predstavenstva Tamajkovho človeka

Napriek tomu, že Ivo Foltín vyhral výberové konanie, generálnym riaditeľom Trnavskej vodárenskej spoločnosti sa s veľkou pravdepodobnosťou nestane. Po tom, čo Piešťany stratili vplyv v dozornej rade, vymenoval tento orgán nových členov predstavenstva. Iva Foltína a Jána Kučeru nahradili starostovia Špačiniec a Boroviec – Július Zemko a Ivan Šiška.

Mená nových členov dozornej rady a predstavenstva sú už zverejnené aj na web stránke spoločnosti. Ďalšie výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa bude zrejme nasledovať.

To predchádzajúce vyhral vtedajší člen predstavenstva Ivo Foltín. Podľa primátora Trnavy Petra Bročku ide o nominanta Miloša Tamajku. Piešťanský primátor bol predsedom výberovej komisie, ktorá Iva Foltína odporučila menovať za generálneho riaditeľa. Bročka to však odmietol. Členovia komisie podľa jeho slov nedokázali obhájiť, prečo dali hlasy práve tomuto uchádzačovi.

Ivo Foltín sa chce o právo šéfovať Trnavskej vodárenskej spoločnosti súdiť. Platné stanovy však hovoria, že nie je potrebné, aby generálny riaditeľ vzišiel z výberového konania.

Spory medzi Bročkom a Tamajkom vyvrcholili uznesením piešťanského zastupiteľstva, aby kúpeľné mesto reprezentoval v dozornej rade poslanec Jozef Malík. Primátor ho nepodpísal, ale zakrátko vymenoval Tomáša Hudcoviča za viceprimátora. Poslanecký klub, ktorému šéfuje, potom na personálnej výmene v dozornej rade TAVOS-u netrval.

Peter Bročka ju však presadil, keď mimoriadne valné zhromaždenie odvolalo Tamajku aj primátorku Vrbového Emu Maggiovú.

Text a foto: Martin Palkovič