Kandidatúru na post primátora Piešťan ohlásil Tomáš Hudcovič

Prvý oficiálne známy záujemca o funkciu primátora začína zbierať podpisy. Komunálne voľby sa budú konať 29. októbra, v rovnaký deň si obyvatelia Slovenska zvolia aj svojich zástupcov v orgánoch samosprávnych krajov.

„Od dnešného dňa rozbieham zber podpisov na podporu mojej kandidatúry ako nezávislého kandidáta pre voľby primátora a do mestského zastupiteľstva v meste Piešťany,“ píše Tomáš Hudcovič v oznámení, ktoré poslal médiám.

Tomáš Hudcovič je asistentom poslankyne Národnej rady SR Lucie Drábikovej (OĽaNO) a vydavateľom regionálneho portálu PNky.sk. Vo funkčnom období 2014 – 2018 bol ako líder iniciatívy Spoločne pre Piešťany poslancom mestského zastupiteľstva a približne deväť mesiacov aj zástupcom vtedajšieho primátora Miloša Tamajku.

„Svojho času sme hľadali s vtedajšími kolegami Riešenia pre Piešťany. Myslím si, že ich treba hľadať stále a posunúť ich na novú úroveň. Ak v nich nastane širšia zhoda, verím, že budú prínosom pre kohokoľvek, kto sa stane budúcim primátorom, či primátorkou Piešťan,“ uviedol ďalej T. Hudcovič.

Obyvatelia Slovenska si budú vyberať svojich reprezentantov v obecných, mestských a krajských zastupiteľstvách krátko pred Dušičkami. V sobotu 29. októbra si zvolia aj starostov, primátorov a predsedov samosprávnych krajov.

Voľby do orgánov samospráv obcí, miest a žúp budú prvýkrát spojené. Cieľom je šetrenie finančných prostriedkov i predpokladaná vyššia účasť.

Text a foto: Martin Palkovič