Tanec s umením s choreografkou Cécile Da Costa

Už v piatok 27. októbra zavíta do Piešťan tanečnica a choreografka Cécile Da Costa. Skúsená performerka francúzsko-portugalského pôvodu bude viesť tanečný workshop v kultúrno-kreatívnom centre ARTA. Tanečná dielňa je sprievodným podujatím k výstave HERE I AM_TU SOM, ktorá potrvá už len do soboty 28. októbra.

Improvizačný workshop začína o 18:00 a predstaví nevšednú metódu práce s umeleckým dielom, ale taktiež so sebou samým. Cieľom projektu je ukázať účastníkom workshopu, že výtvarné dielo, ale i každodennú realitu môžeme chápať, prežívať a ďalej interpretovať nielen slovom, ale celou svojou bytosťou. Okrem individuálneho prežívania rozvíja málo používané kanály komunikácie, kde prebieha predávanie a príjem informácií viac-menej bez slov a prostredníctvom pohybu. Workshop je vhodný pre tanečníkov, ale aj ľudí bez predchádzajúcej skúsenosti. Potrebné je priniesť si deky alebo jogamatky a protišmykové ponožky alebo interiérové tenisky. Kapacita workshopu je obmedzená, a preto odporúčame rezervovať sie miesto vopred kúpou vstupenky TU.

Výstava HERE I AM_TU SOM je kolektívnou výstavou autoriek a autorov, ktorí pracujú s emóciou ako alchýmiou bytia. Má ambíciu priblížiť sa ku krehkým zákutiam v sebe, dovoliť si emócie mať, precítiť, pochopiť. Ak chceme, môžeme počúvať, kto sme. Túžime, smejeme sa, plačeme, snívame, pochybujeme, veríme, aj strácame nádej. V kontexte plnom neistoty hľadáme svoju stopu, aby sme sa priblížili tomu, kým naozaj sme. Autorkou projektu je Klára Sádecká.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Tlačová správa KKC ARTA

Foto: Kristýna Šaarová