Súťaž o detské ihrisko: Piešťany predbehol Pezinok aj Hlohovec

Kúpeľnému mestu sa zatiaľ v hlasovaní o detské ihrisko príliš nedarí. V kategórii samospráv s počtom obyvateľov do 29-tisíc zatiaľ vedie Pezinok. Piešťany sú priebežne na 6. mieste.

O desať ihrísk, ktoré nechá sponzorsky postaviť spoločnosť Lidl, súperí takmer sto slovenských miest a mestských častí. Hlasovanie začalo 21. januára na web stránke www.zihadielko.sk a potrvá do 29. februára.

Každý registrovaný účastník môže raz za 24 hodín označiť svojho favorita. Jeden hlas navyše získa každý deň, ak na stránke zvládne jednoduchú online hru. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.
Aktuálne sú Piešťany na 6. mieste s počtom hlasov 2 435. Väčšiu priazeň hlasujúcich v tejto kategórii majú Partizánske, Vranov nad Topľou, Šaša, Hlohovec a Pezinok, ktorý je s počtom 6 241 hlasov aktuálne prvý. To sa však môže do konca februára zmeniť.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a obsahuje osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov.
Všetky herné prvky majú motív Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota desiatich ihrísk je podľa tlačovej správy spoločnosti Lidl 870 000 eur.

Text: M. Palkovič Zdroj: Tlačová správa spoločnosti Lidl