Šteňa zavreli v posede bez vody a jedla

Takmer na poslednú chvíľu ho zachránil náhodný okoloidúci, ktorý zavolal pomoc. Podľa odborníkov tam mohol byť aj týždeň. Toto neľudské zachádzanie však zvládol bez väčšej ujmy na zdraví.

Pracovníci piešťanského útulku ho totiž okamžite zobrali na veterinárnu kliniku, kde dostal infúzie. Na prípad ich upozornila TV Markíza, podľa ktorej psa do vysokého posedu pri obci Pastuchov niekto zrejme zavrel úmyselne. Už sa tým zaoberá aj polícia.

„Je to šikovný psík, keď si sám poradil a vyhrýzol otvor na vzduch. Po prejdení karantény a všetkých veterinárnych úkonoch bude ponúknutý na adopciu, momentálne dostáva viac krát denne jedlo v menších dávkach a nevie sa nabažiť vody,“ uviedla Ľubomíra Baleková z Piešťanského útulku.

Asi sedemmesačnému vlčiakovi dali meno Segal. Prežil asi iba preto, že je ešte mladý. Starší pes by taký dlhý čas bez vody nezvládol. „Je živým mementom ľudskej zloby, dostane to, za čo týždeň bojoval, dostane svoj nový život v rodine, ktorá ho bude ľúbiť, aby zabudol na traumu. Dostane novú šancu pri ľuďoch, ktorí mu dokážu, že medzi nami sú aj tí dobrí s veľkým srdcom pre zvieratká,“ dodala Ľubomíra Baleková.

Zdroj: Útulok Piešťany

Inzercia