Štát posiela Letisku Piešťany 162-tisíc eur

Ministerstvo dopravy plní sľub, ktorý dalo akciovej spoločnosti Letisko Piešťany koncom novembra. Dotácia však pomôže iba na pár mesiacov.

Štátna pomoc je určená na financovanie bezpečnostnej ochrany v tomto roku vo výške 102 761 eur.. Ďalších 59 352 eur pôjde na zabezpečenie záchrannej a hasičskej služby. a na záchranné a hasičské služby. Zmluvy o poskytnutí dotácií z rozpočtovej kapitoly Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR boli zverejnené v Centrálnom registri zmlúv 12. decembra.

Podľa dostupných informácií ani tieto peniaze letiskovú spoločnosť nezachránia. Prostriedky jej budú chýbať zrejme už začiatkom budúceho roka.

Situáciu preto môže riešiť len strategický investor. Rokovania s firmou Katex Technical Finans, s. r. o. sa podľa našich informácií doteraz neuskutočnili. Spoločnosť s ruským pozadím akcionárov kontaktovala krátko pred mimoriadnym valným zhromaždením, ktoré malo 29. novembra na programe likvidáciu letiskovej spoločnosti.

Zámerom jej majiteľov má byť prevádzka golfového rezortu. Letisko by využívali jeho klienti. Žiadne ďalšie podrobnosti aktuálne nie sú známe.

Záujem investora oznámil predseda Tibora Mikuš po mimoriadnom valnom zhromaždení 29. novembra 2016:

Text a foto: Martin Palkovič