Šokujúcu nehodu z minulého týždňa polícia ešte vyšetruje

Šofér najprv nacúval do iného vozidla, potom prerazil zábradlie, narazil do jednej strany plota a následne do druhej. So svojim stredne veľkým SUV pritom ťažko zranil manželský pár. Polícia ani po týždni nevie, čo presne sa stalo.

Podľa dohadov zostalo 77-ročnému dôchodcovi za volantom zle. K Základnej škole na Holubyho ulici prišiel v utorok 25. novembra vyzdvihnúť svoje vnúčatá. Alkohol v krvi mu polícia nenamerala. Svedkovia hovoria, že jeho Mercedes GL vyzeral, akoby ho nikto neovládal – išiel stále dopredu a nedal sa zastaviť. Aj preto sa niektorí prikláňajú k verzii, že vodič si mohol pomýliť brzdu s plynom.

„Polícia prizvala do vyšetrovania dopravnej nehody znalcov. Výsledky znaleckého skúmania nemá polícia zatiaľ k dispozícii,“ informovala dnes krajská hovorkyňa Mária Linkešová. Nehodu policajti zdokumentovali ako priestupok v doprave. Sankciu chceli vodičovi pôvodne udeliť v správnom konaní.
Neskôr však hovorkyňa avizovala, že udalosť bude vyšetrovaná ako trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Bol pri nej totiž zranený manželský pár. Muž vyviazol so zlomenými rebrami, udretými nohami a hlavou. Jeho manželka však bojuje s ťažkými poraneniami. Má polámané obe nohy, ruku aj čeľusť.

nehoda holubyho 4 nehoda holubyho 3 nehoda holubyho 2 nehoda holubyho 1

Text a foto: Martin Palkovič