Socha Ľudovíta Wintera je opäť o niečo bližšie k skutočnosti

Finančné prostriedky potrebné na zhotovenie a osadenie bronzovej sochy Ľudovíta Wintera na Kolonádovom moste zbiera občianske združenie ProWinter už od sklonku roka 2014. Vďaka podpore obyvateľov mesta a priaznivcov projektu spomedzi podnikateľských subjektov pôsobiacich v Piešťanoch a okolí sa občianskemu združeniu darí napĺňať pomyselnú pokladničku pomocou verejnej zbierky, asignáciou 2% a grantov.

V priebehu roka 2017 prekročila vyzbieraná suma 50% z celkového rozpočtu vo výške 48 500 €. Nakoniec ale bude tento rok z hľadiska úspešnosti ešte o niečo lepší. Stály podporovateľ projektu, spoločnosť RESPECT Slovakia, s.r.o. na konto sochy poukázala finančný dar vo výške 10 000 €, čo celý projekt posúva na hranicu 70,8% zo sumy potrebnej na realizáciu.

Najbližšie budú môcť úsilie občianskeho združenia podporiť návštevníci piešťanských Vianočných trhov. Okrem už obľúbeného jabĺčkového cideru sú nachystané voňavé medovníky od Moniky z Cukrárskych potrieb MHS, pražené oriešky a káva od rodiny Panákovcov z Pražiarne kávy Classic Coffee, limitovaná edícia zimného piva z piešťanského pivovaru Žiwell a najznámejší slovenský BB puding, za ktorého vznikom stojí sám Ľudovít Winter.

Ten v rámci spolupráce na túto príležitosť venovala spoločnosť Dr. Oetker. O chuťové poháriky sa už tradične postará dvorný šéfkuchár podujatí združenia Július. Táto bohatá ponuka čaká návštevníkov trhov v 3. adventný víkend, 16. a 17. decembra.

Zdroj: Tlačová správa/Pro Winter