Skrášľovací deň v Piešťanoch pre ženy v krízovej životnej situácii

Ženy v krízovej životnej situácii zažili vďaka Trnavskej arcidiecéznej charite a študentkám Strednej odbornej školy obchodu a služieb Piešťany výnimočné popoludnie. Charita a študentky učilišťa pre ne pripravili skrášľovací deň.

Juliana sa o deti stará už osem rokov bez ich otca. Pri najmladšom synovi mala veľmi ťažký pôrod, diagnostikovali mu funkčný autizmus a dnes potrebuje pravidelné terapie. Osud každej zo žien, ktorým Trnavská arcidiecézna charita pomáha v piešťanskom Centre pomoci človeku, je jedinečným príbehom. Rovnaké v týchto príbehoch je však slovo „obeta“, pre ktorú dávajú tieto ženy starostlivosť o seba na druhú koľaj. A často si ju ani nemôžu dovoliť.

„Práve preto sme pre naše klientky zorganizovali skrášľovací deň a dopriali im pocit byť na výslní. Do myšlienky sa s radosťou zapojila Stredná odborná škola obchodu a služieb Piešťany a jej tretiačky z odborov kaderníčka, vizážistka a kozmetička,“ povedala garantka centra Edita Karabová. Dámy sa pod ich rukami študentiek menili na nepoznanie. Nová farba a strih vlasov, vyfúkané účesy, upravené obočie.

Klientky, ktoré zažívajú domáce násilie alebo vychovávajú svoje deti samé, nemajú tak čas, ani finančné prostriedky na to, aby si dopriali takúto starostlivosť, tak dostali pred Vianocami výnimočný dar, čas pre seba. „Veríme, že aj vďaka tomuto dňu sa nám podarilo povzbudiť ich v ich zložitej situácii a pozdvihnúť ich sebavedomie,“ dodala Edita Karabová.

Text a foto: Tlačová správa – Trnavská arcidiecézna charita