Lenka z obľúbenej šou piekla medovníky s deťmi, ktorým pomáha charita

Pred Vianocami si ľudia navzájom rozdávajú radosť a k tejto myšlienke sa pripojila aj Lenka Lukačovičová, finalistka obľúbenej šou Pečie celé Slovensko. S deťmi, ktorým v Piešťanoch pomáha Trnavská arcidiecézna charita, napiekla a ozdobila medovníčky.

Do Centra pomoci človeku v Piešťanoch prišla vystrojená, ako sa na správnu pekárku patrí. Okrem fantastického cesta priniesla valčeky, vykrajovačky a tiež dobrú náladu, ktorou očarila aj na televíznych obrazovkách. S deťmi si okamžite padli do oka a pri vykrajovaní a zdobení sa spolu dobre zabávali.

Lenka prišla do charitného centra aj s priateľom Filipom a prezradila, že rok 2023 bude pre nich veľmi významný. Chystajú totiž svadbu! Aj tento rok priniesol do ich životov významnú udalosť. Dostavali dom, v ktorom spolu čoskoro strávia prvé Vianoce.

Deťom a zamestnancom Charity odhalila rodáčka z Bučian zaujímavosti nielen zo súkromného života, ale aj zo samotnej šou, ktorá si získala srdcia mnohých Slovákov. Predtým, ako sa postavila pred kamery, musela totiž prejsť troma kolami kastingov a vymýšľať kreatívne recepty, aby zaujala porotu. Pekávala obvykle po nociach, vtedy ešte v maminej kuchyni, ktorá o jej prihláške do súťaže nemala ani potuchy.

A ako to vlastne bolo s Lenkou a jej vášňou pre pečenie? „Snáď odmala mám pocit, že nič z toho, čo robím, neviem robiť poriadne. A tak som najskôr začala s háčkovaním, potom so štrikovaním. Chcela som si jednoducho dokázať, že v niečom môžem byť skutočne dobrá. Dva roky dozadu sme s kamarátkou šili ruksaky a keď som sa to už naučila, presedlala som opäť na niečo nové. V čase pandémie som začala kváskovať a piecť makrónky. Prihlásila som sa do súťaže, lebo som chcela stretnúť moderátora Juraja Baču a sympatické porotkyne. Nepočítala som však, že ma skutočne vyberú,“ opísala svoje pocity.

Účasť pred kamerami si napokon užívala a rovnako dobre sa cítila aj s deťmi v charitnom centre. Lenka je totiž veľkou fanúšičkou Trnavskej arcidiecéznej charity. „Vždy, keď na trhoch zbadám charitný stánok, utekám si niečo pekné nakúpiť. Prispievam aj do potravinových zbierok a mám pravidlo, že z výplaty dám vždy časť peňazí na dobročinné účely,“ povedala.

Rovnako ako Lenka, môžu dobrú vec podporiť aj ostatní ľudia, príspevkom do Zbierky na charitu, vďaka ktorej prichádza pomoc k stále väčšiemu počtu ľudí v núdzi. Zbierka pomáha Trnavskej arcidiecéznej charite financovať sociálne, charitné a zdravotnícke služby pre tých pre seniorov, rodiny aj jednotlivcov od Nového Mesta nad Váhom, cez Piešťany, Trnavu, Sereď, Galantu až po Dunajskú Stredu a a Nové Mesto nad Váhom. Prispieť do nej môžete troma klikmi charita.darujme.sk.

Text a foto: Tlačová správa – Trnavská arcidiecézna charita